Appartementen Den Hoppenhof opgeleverd

vlag hijsen bewoners oplevering Den Hoppenhof Geldrop

Medio december zijn de luxe appartementen in Den Hoppenhof Geldrop opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Dit feestelijke moment hebben we gevierd met een gezamenlijke toast en het hijsen van de vlag. De bewoners zijn uiterst tevreden over het eindresultaat en over de samenwerking met Ban Bouw en Rezidenz.

Ook het College van B&W en de gemeenteraad van Geldrop brachten onlangs een bezoek aan het fraaie gebouw. Ze waren onder de indruk en noemden Den Hoppenhof meerdere malen als voorbeeld in de woonvisie van Geldrop. Iets waar we trots op mogen zijn met elkaar!

We wensen de nieuwe bewoners, van wie enkele zelfs al voor de feestdagen verhuizen, heel veel woongeluk toe in hun nieuwe appartement.

Winters tafereel: Den Hoppenhof

Den Hoppenhof Geldrop winter

Kort voor de oplevering werd Den Hoppenhof nog extra verfraaid door de weergoden. Een romantisch gebouw in een winters landschap. Is het geen plaatje?

Hoogste punt voorzijde Den Hoppenhof

Hoogste punt luxe appartementen Den Hoppenhof bereikt

Vrijdag 30 juni was een feestelijke dag voor Den Hoppenhof: die dag bereikte aannemer Ban Bouw het hoogste punt van Den Hoppenhof in Geldrop. Die mijlpaal werd vrijdag 30 juni gevierd met de toekomstige bewoners van het exclusieve appartementencomplex. Voorafgaand aan de festiviteiten konden de kopers van de zes appartementen voor het eerst een kijkje nemen in hun in aanbouw zijnde woning. De complimenten waren niet van de lucht en men was het er dan ook wel over eens: Den Hoppenhof wordt een schitterend pand.

Na de bezichtiging was het tijd voor het officiële gedeelte: het hijsen van de vlag – het symbool dat het hoogste punt is bereikt. Die handeling werd gevolgd door een speech van Ban Bouw-directeur Jack Aldenhoven. Hij concludeerde dat de bouw van Den Hoppenhof, gestart in februari, tot dusver zeer voorspoedig verloopt. Daarna nodigde hij de enthousiaste kopers en andere genodigden uit het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige afloop van het prestigieuze bouwproject.

De middag werd afgesloten met een smaakvolle en gezellige borrel bij restaurant Smaek, op een – weliswaar flinke – steenworp afstand van het bouwterrein aan de Geldropse Stationsstraat. Aan het einde van het jaar zal Den Hoppenhof daar in volle glorie te bewonderen zijn; dan zal het project voltooid zijn.

 

Start bouw viering 2 februari 2017

Donderdag 2 februari is de start bouw van Den Hoppenhof op symbolische wijze gestart, in het bijzijn van de toekomstige bewoners, de directe buren, mensen van de gemeente en alle andere betrokken partijen.

Na een speech van wethouder Hoekman-Sulman hebben de kopers van de 6 luxe appartementen hun toekomstwensen in beton gegoten. Het kistje met de toekomstwensen wordt later verwerkt in de begane grondvloer van de entree van het gebouw.
Als ontwikkelaar is het ons voornaamste doel om een prettige woning en omgeving te creëren voor de toekomstige bewoners. Daarom vonden wij deze symbolische start bouw handeling goed passen bij onze belofte: Building. Well. Being. Aannemer Ban bouw uit Nuenen verwacht de appartementenvilla eind november te kunnen opleveren aan de bewoners.

Wethouder Hoekman feliciteerde de toekomstige bewoners en sprak de hoop uit dat er binnen de gemeente Geldrop-Mierlo meer nieuwbouwprojecten worden gerealiseerd, waarbij de kopers en hun wensen zo centraal worden gesteld als bij Den Hoppenhof.

Bekijk de foto’s in het foto album

Ban Bouw bestaat 90 jaar

Wanneer start de bouw?

Bouwplaats Den Hoppenhof Geldrop

Na een periode van voorbereidingen verwachten we medio november te kunnen starten met de bouw van Den Hoppenhof.

Die voorbereidingen bestonden – na de brand eerder dit jaar – uit het opruimen van de restanten van het bestaande pand aan de Stationsstraat 25. Ook waren sonderingen nodig om de constructieve uitvoeringstekeningen definitief te maken. De  grondwerkzaamheden en bronbemaling starten tweede helft oktober.  In de tussentijd is alle begroeiing weggehaald, wat al een goed beeld geeft van de toekomstige afmeting van het hele perceel. Tevens zijn de contouren van de nieuwbouw met behulp van zogenaamde piketpaaltjes in de grond uitgezet, waardoor ook de omvang van de voor- en achtertuin al enigszins duidelijk wordt.

Kijk rond in appartement 6

Interieur appartement 6

Het laatste appartement nummer 6 is, samen met appartement 5 een bijzondere. De afwisseling van dakkapellen en de vide naar de study op de derde etage maakt het appartement heel speels en ruimtelijk, maar maakt het tegelijkertijd nog wel eens moeilijk te visualiseren voor geïnteresseerden. Daarom hebben we een 360 graden view gemaakt, waardoor u letterlijk rond kunt kijken in de woonkamer en keuken. Hierdoor is het net alsof u er al staat, terwijl de realisatie zelfs nog moet starten.

Bekijk de 360 graden view, met extra dakkapel (optie)

 

 

Oude pand Den Hoppenhof uitgebrand

Het werd landelijk nieuws: de oefening van de Geldropse brandweer op dinsdag 5 juli in het oude pand van Den Hoppenhof.

Die avond is een serieuze brand uitgebroken in het nog te slopen pand aan de Stationsstraat 25 in Geldrop, de locatie waar we Den Hoppenhof gaan realiseren.
Met onze toestemming heeft de veiligheidsregio van de brandweer in het leegstaande pand brandoefeningen uitgevoerd. De exacte toedracht is volgens de commandant nog niet achterhaald, maar feitelijk zijn ze de controle verloren, op basis waarvan het pand vlam heeft kunnen vatten.

Het verslag in het Eindhovens Dagblad leest u hier.

Inmiddels is ook het vijfde appartement verkocht. De brand heeft geen consequenties voor de planning van het project en dus start de sloop van de laatste restanten in september. De bouw volgt direct daarna, waarna de toekomstige bewoners circa een jaar later de sleutel overhandigd krijgen. De kopers van de appartementen zijn direct na de brand op de hoogte gesteld van het nieuws.

‘Zo’n mooie locatie vinden we nooit meer’

Het kan snel gaan: eind februari konden we u het nieuwe ontwerp van Den Hoppenhof laten zien en nog geen 3 maanden later zijn er reeds 4 appartementen verkocht en 1 onder optie. Sommige kopers hoefden nog geen seconde te twijfelen: ‘zo’n mooie locatie vinden we nooit meer’. Andere toekomstige bewoners waren eigenlijk niet eens […]

Veel animo tijdens informatieavond

infoavond Den Hoppenhof appartementen Geldrop

Het was een drukte van jewelste:  op maandag 29 februari waren zo’n 70 geïnteresseerden aanwezig om zich over de plannen voor Den Hoppenhof te laten informeren. Tijdens een uitgebreide presentatie ging Olaf Schoofs (Rezidenz Development) in op de ins en outs van het statige gebouw en de indeling van de appartementen. Aan de hand van 3D impressies en tekeningen kregen bezoekers een beeld bij de ruimtes, de complete afwerking met keuken, sanitair en tegelwerk, maar bijvoorbeeld ook de inrichting van de achtertuin kwam ruimschoots aan bod.

De uitgebreide presentatie kunt u hier bekijken